Steunzolen

Supplementen

Supplementen is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse typen steunzolen en sportinlays die op maat gemaakt worden om de minder grote voetklachten op te lossen. Het zijn echter niet alleen voetklachten die ermee verholpen worden; het komt ook regelmatig voor dat ook mensen met pijnklachten in enkels, knieën, rug en spieren geholpen zijn met supplementen.

Afhankelijk van uw klachten wordt een keuze gemaakt uit de verschillende typen supplementen.

Aanvraag procedure

  1. De huisarts of medisch specialist schrijft een verwijzing uit op medische indicatie.
  2. U maakt een afspraak bij ons.
  3. Tijdens de eerste afspraak worden de maten van uw voeten opgenomen en wordt er een voetafdruk gemaakt. U wordt door ons gebeld voor het maken van een afspraak om de supplementen weer op te halen

Vergoedingen en verstrekkingen

Zorgverzekeraars vergoeden doorgaans een groot deel van de kosten van de supplementen.

Om bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding in aanmerking te komen, is het noodzakelijk dat de regels voor verstrekking in acht genomen worden. Deze regels kunnen per zorgverzekeraar verschillen; het beste kunt u uw poliswaarden erop naslaan hoe de verstrekkingen bij uw zorgverzekeraar geregeld zijn.

Levertijd

De levertijd van supplementen is doorgaans 14 dagen na het maken van de voetafdruk en het opnemen van de maten.

Schoenen

Het komt de functionaliteit van uw supplementen ten goede als u ze draagt in goede schoenen.

Goede schoenen hebben de volgende kenmerken:

·         comfortabel zittend

·         liefst met vetersluiting

·         niet te hoge hakken

·         voldoende ruimte voor de voorvoet

·         stevige hielomsluiting

·         eventueel uitneembaar voetbed

Inlopen

De eerste tijd kunnen de supplementen vreemd aanvoelen in uw schoenen: u bent de op uw voet afgestemde correctie immers niet gewend. Vandaar dat het raadzaam is het dragen van uw supplementen rustig op te bouwen: begin met een paar uur per dag en bouw het in een of twee weken tijd op naar een volledige dag. Mocht u na twee weken nog last hebben van uw supplementen, neemt u dan contact met ons op voor advies of voor een controleafspraak.

Onderhoud

Aan uw supplementen heeft u weinig tot geen onderhoud. Wel is het raadzaam om supplementen af te toe te laten ‘luchten’. Daartoe is het prettig voor u als u twee paar supplementen heeft, zodat u kunt wisselen.

Het kan zijn dat na verloop van tijd het lederen dekje op uw supplementen aan vervanging toe is. Als dat zo is, kunt u het door ons bedrijf laten vervangen.

Bij normaal gebruik is het raadzaam uw supplementen na 1 jaar te laten controleren op functionaliteit.

Garantie

Overeenkomstig de daarvoor geldende normen, krijgt u gedurende 15 maanden garantie op de pasvorm van uw supplementen. Voor het gebruikte materiaal geldt een garantie van 15 maanden. Deze garantiebepalingen zijn niet van toepassing op gebreken, veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik of veranderingen aan uw voeten, ontstaan in de garantieperiode. Onderdelen worden tot 2 jaar na aanschaf geleverd.